Limburg blijft strijden tegen kindermishandeling

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gedeputeerde Robert Hausmans: kindermishandeling onacceptabel!

Provincie Limburg draagt bij aan betere herkenning kindermishandeling

Het Limburgse provinciebestuur stelt opnieuw geld beschikbaar in de strijd tegen kindermishandeling. Met het bedrag worden 7500 vrijwilligers middels een online cursus opgeleid om signalen van kindermishandeling te herkennen.

Dat maakt Gedeputeerde Robert Housmans (PVV) bekend in de landelijke week tegen de kindermishandeling.

Gedeputeerde Robert Hausmans: "Eén kind per klas heeft te maken met kindermishandeling. Met onze wetten, regels, waarden en normen is dat onacceptabel.”

Landelijk krijgen tussen de 90.000 en 127.000 kinderen te maken met mishandeling. Het komt ook voor bij jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar waarschuwt de organisatie Limburg tegen Kindermishandeling.

Gedeputeerde Housmans is geraakt door de cijfers. “Dat betekent dat in ons land 1 kind per klas te maken krijgt met kindermishandeling. Met onze wetten, regels, waarden en normen is dat onacceptabel.” Mensen die dankzij het volgen van een cursus oog hebben voor signalen van kindermishandeling kunnen volgens Robert Housmans het verschil maken.

Online cursussen voor het herkennen van (vaak verborgen) signalen van kindermishandeling worden ondermeer gegeven door de Augeo Academy. Voor mensen in vrijwilligers-organisaties is een gratis cursus beschikbaar.