Watervrienden Mijnstreek, de aanpak!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ervaringen delen en elkaar helpen

Huis voor de Sport Limburg begeleidt Watervrienden

In de vorige aflevering vertelden leden van de Zwemvereniging Watervrienden Mijnstreek in welke benarde situatie ze zitten. Te weinig vrijwilligers om al het werk te doen. Het Huis voor de Sport Limburg komt met raad en daad.

Met de cursus "Meer vrijwilligers voor de Club" wil het Huis voor de Sport Limburg de problemen bij de Watervrienden Mijnstreek aanpakken. Volgens coach Joseph Majoie is succes 100 procent verzekerd als de Watervrienden zich houden aan de opzet en uitwerking van de cursus.

Joseph Majoie heeft het kader een stapel huiswerk meegegeven tijdens de eerste cursusdag. Zo kregen ze de opdracht om een beter beeld te krijgen van de leden van de club. Bijvoorbeeld wat voor een werk doen de ouders die hun kinderen nu naar zwemles brengen. Met die achtergrond kun je leden directer en beter benaderen als je ze gaat werven. Uiteraard is de manier van werven eveneens belangrijk!

Ondanks de gestructureerde aanpak die een aantal duidelijke handvatten meegeeft, is er twijfel bij de leden van de Watervrienden? Komen ze tot een Plan de campagne?Coach Joseph Majoie van het Huis voor de Sport Limburg adviseert de Watervrienden hoe ze meer vrijwilligers kunnen krijgen. Hiervoor moeten ze wel wat doen. Is de aanpak van de Watervrienden voldoende?

Het Huis voor de Sport Limburg begeleidt verenigingen zoals de Watervrienden bij het vinden van oplossingen.

Meer weten: Huis voor de Sport Limburg