augustus 10, 2022

Stichting Veul Diech Good Bunde

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Armoede neemt verder toe

Veul Diech Good zet zich in tijdens Corona

Stichting Veul Diech Good in Bunde vecht al jaren tegen de armoede. Met hun acties zorgen ze er voor dat mensen af en toe net iets meer hebben dan normaal. Of af en toe een presentje om de dag op te fleuren.
"Corona heeft de laatste maanden een geweldige impact gehad in Maastrichtse volkswijken. Niet alleen door de ziekte, maar de economische en sociaal-maatschappelijk gevolgen zijn nu al merkbaar", zegt Myriam Vegers. "Mensen raken hun baan kwijt, andere mensen komen de deur niet meer uit vanwege het virus. Deze mensen raken depressief en vereenzamen. Weinig instanties die hier op letten. Ook dat heeft te maken met Corona. Hulpverleners, verzorgers konden lange tijd niet op pad".

“De toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Een tweede lockdown zal voor veel bedrijven de genadeklap zijn. Mensen komen op straat te staan en ze komen bij ons zeker ook aankloppen. Op dit moment is het aantal mensen dat naar de Voedselbank gaat met een kwart toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En dat gaat niet minder worden….”, voorspelt Anton

Niet zo lang geleden gingen ze op bezoek bij een mevrouw wiens man net twee weken daarvoor was overleden aan de gevolgen van Corona. Met tranen in haar ogen nam ze het bosje bloemen in ontvangst dat ze voor haar hadden meegenomen. "Corona pakt iedereen, vooral mensen die in armoede leven en eenzame mensen. Corona zorgt er voor dat er meer mensen in een geestelijke dip komen", vertelt Anton.

Deze bezoekjes hebben nogal wat inpakt. Regelmatig krijgen Anton en zijn vrouw briefjes met ontroerde mensen die hen erg dankbaar zijn voor een boodschappenpakket of een knutselpakket voor de kinderen.

Stichting Veul Diech Good in Bunde wil de armoede verminderen in Zuid-Limburg. Bovendien wil de stichting het welzijn van zieken en gehandicapten bevorderen. Hiervoor zetten de initiatiefnemers Myriam en Anton Vegers zich al meer dan 10 jaar in.

Meer weten: Stichting Veul Dich Good
 
Burgerkracht Limburg/De Pijler ondersteunen initiatieven tegen armoede.