juni 27, 2022

De Droomgaard West Treebeek

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor iedereen een warm welkom

Droomgaard West ontmoetingsplaats Treebeek

Eerst was het een braakliggend terrein in de wijk Treebeek. En nu is het een complex met volkstuintjes, inclusief eigen bakoven. Jong en oud komt hier over de vloer.

Drijvende kracht achter De Droomgaard West is Jan Post. Hij droomde al langer van een ontmoetingsplaats in de wijk Treebeek. Hij wil graag mensen bij elkaar brengen. Jong en oud is welkom. Zo is er een aparte afdeling waar schoolkinderen hun eigen tuintjes bijhouden.

Belangrijk vindt Jan Post dat iedereen kan meegenieten. Daarom hebben ze besloten om de ouderen uit de verzorgingstehuizen, zoals het Barbarahoes, te benaderen. Ze krijgen een leuk uitje aangeboden met bijvoorbeeld huisgemaakte pizza!. Jan Post: "Zo kunnen we wat terug doen voor de mensen die ooit de wijk hebben opgebouwd!"

Leerlingen van groep 8 bedachten zes jaar geleden hun toekomstbeelden voor de wijk. De ideeen moesten gaan over een duurzaam Treebeek. Een van de wijkplannen van de kinderen was een "droomgaard" waar groente, fruit en kruiden konden worden verbouwd. Samen met de gemeente Brunssum werd gezocht naar zo'n droomgaard en die werd gevonden. In 2016 werd De Droomgaard West officieel geopend.

 De Droomgaard West is bedoeld om de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Kinderen bedachten de Droomgaard waar groenten, fruit en kruiden zouden worden verbouwd. En waar mensen elkaar konden ontmoeten. Samen met kartrekker Jan Post werd deze droom werkelijkheid.

Meer weten:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En hoe je je eigen burgerinitiatief begint:

Burgerkracht Limburg

Vereniging Kleine Kernen Limburg

Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij/Limburg