juni 27, 2022

Vilt de hulpvraag

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wie heeft de oplossing?

Vilt luidt de noodklok

Het kernoverleg Vilt zit met de handen in het haar. De voetbalclub is ermee gestopt, de basisschool is dicht en daarna werd het stil in het dorp. Maar er zijn meer zaken die spelen....

Na de sluiting van de basisschool gingen kinderen en hun ouders op zoek naar andere scholen in de omgeving. De kinderen maakten daar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het werd stil in het kinderrijke dorp. Het dorp mist een natuurlijke ontmoetingsplek. Tot overmaat van ramp wil niemand zich meer actief inzetten voor de jeugdcarnaval en die vereniging houdt op te bestaan.

Er zijn de nodige ideeën, zoals de aanleg van een natuurspeelplaats, maar die is er nog steeds niet. Bovendien moet het huidige gemeenschapshuis worden verbouwd en deze verbouwing staat gepland voor het najaar.

Op dit moment kan het bestuur het vele werk niet aan. Een paar jaar geleden vertrok al de kartrekker, oud-voorzitter John Creusen. En nu kampt het Kernoverleg met een nieuwe aderlating. Een van de jonge, actieve bestuursleden, Myrthe Martens verhuist vanwege de liefde naar Geleen.

Er is een aantal vragen waar het bestuur mee zit. Hoe kunnen ze de jeugd bereiken? En zijn zij bereid om zich in te zetten voor het dorp? Waar zijn de kartrekkers? En hoe pakken de plannen voor de natuurspeelplaats en de verbouwing van Cascade uit? Leidt dit tot meer saamhorigheid en meer leven in het dorp?


Het Kernoverleg Vilt zet zich in voor het dorp, maar de leefbaarheid staat desondanks onder druk. Het Tv-programma WijZijnLimburg van L1 reikt de helpende hand. En het programma doet dit samen met een aantal organisaties.

Meer weten over hoe je je eigen leefomgeving kunt verbeteren:

VKKL

KNHM Limburg

Burgerkracht Limburg