januari 19, 2022

Zorgverlener In Harmony Mheer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mantelzorger wordt ontzorgd

In Harmony biedt zorg op maat

Voor Charlotte Dobbelstein en Edith Magermans van In Harmony in Mheer gaat het er uiteindelijk om dat hun cliënten een mooie oude dag hebben. Ze willen het niet beter doen dan de reguliere zorginstellingen maar wel anders.

Het initiatief bestaat sinds 2014. De initiatiefnemers komen zelf uit de zorg en hebben uit eigen ervaring gezien hoe het werkt en vooral hoe het wel anders kan. In de reguliere zorginstellingen is er vastgesteld programma. Bij In Harmony mag de client kiezen wat ze willen. Bovendien is er aandacht voor de mantelzorger. Met deze aanpak dragen ze een steentje bij voor een betere leefbaarheid.

Tijdens Corona zijn ze meer gevraagd dan ooit. In de Corona periode kregen ze er 3 nieuwe gezinnen bij, waar de mantelzorger het niet meer aankon. Als mantelzorgers wegvallen, dreigt grote eenzaamheid. Dit is een groot probleem. "Mantelzorgers kunnen het vaak niet aan als ze – nu gedwongen door Corona – met moeder of vader 24 uur thuiszitten. Hier ontstaan regelmatig ruzies die kunnen ontaarden in fysiek geweld. Daar staan wij dan klaar. Hier hebben we ook een opdracht. De gemeente is hier een partner", aldus Charlotte.

"Uit de oude doos" is een van de populaire onderdelen van de dagbesteding die In Harmony aanbiedt. Hier ontmoeten de ouderen die zij verzorgen de kinderen van de plaatselijke basisschool. Aan de hand van oude foto's vertellen de ouderen over vroeger en maken de kinderen zo kennis met de geschiedenis en een ander wereldbeeld.

 

Charlotte Dobbelstein uit Mheer is een van de initiatiefnemers van In Harmony. Zij bieden ouderen de mogelijkheid van zorg en een dagbesteding, waardoor ze niet naar een andere plaats moeten, maar in hun eigen vertrouwde dorp kunnen blijven.

Meer weten: In Harmony

Wil je een eigen burgerinitiatief starten, informeer dan bij: Burgerkracht Limburg