juli 28, 2021

De Positieve Stad - Kerkrade-West

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kerkrade-West

Beschrijving

In de Limburgse steden bevindt zich het vertrouwen in de medemens en instituties op het laagste niveau. Daarnaast heerst er een klaagcultuur onder de inwoners en wordt er minder van elkaar geaccepteerd, ondanks dat iedereen iets voor elkaar kan betekenen. Het is tijd om een collectief, positief bewustzijn aan te wakkeren en te laten zien dat mensen er voor elkaar zijn en om elkaar kunnen geven.

De Positieve Stad brengt mensen en organisaties van Kerkrade-West bij elkaar. Samen worden de handen uit te mouwen gestoken om een concrete, praktische, creatieve en tastbare bijdrage te leveren aan de leefomgeving. Samen wordt een wandelroute gecreëerd met verkeersborden met positieve uitspraken. Met een QR code op de 'positiviteitsborden' worden verhalen, foto's, filmpjes e.a. inspirerende input uit de gezellige ontmoetingen met de bewoners zichtbaar gemaakt. De borden worden geplaatst op ijkpunten in de wijk waar de bewoners positiviteit ervaren of waar positieve inspiratie van pas kan komen. Bewoners worden geïnspireerd en geactiveerd waarbij het fysieke resultaat het uitgangspunt is. Gedurende het proces worden gevoelens van trots, saamhorigheid en verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving opgewekt. Natuurlijk wordt i.s.m. de basisschool ook de jeugd betrokken bij het project.

Stichting De Positieve Stad heeft een model voor actieve community development ontwikkelt. Het project wordt duurzaam ingezet. Het trotsgevoel en gezamenlijke succesverhaal zorgt ervoor dat bewoners samen met elkaar door willen gaan met het opwaarderen van de leefomgeving. Bewoners worden vervolgens geholpen om eigen ideeën en initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren.

Online

    - Projectwebsite
    - Facebook

Contactpersoon

Naam: Sidney van den Berg
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners

Gemeente Kerkrade; Oranje Fonds; Provincie Limburg; Bewoners Maken Parkstad; Beleef Kerkrade; Basisschool De Spoorzoeker; de Bibliotheek; Bewonersplatform Kerkrade-West; Novi Zorg; Samen Leven; Vrije Akademie Parkstad; 't Westhoes; Samen West Beter; Humanitas Ruilwinkel; Kansenwinkels; Jumbo Kerkrade-West; Samen Aan Tafel; Georgina Rose Art; Coupe de Cheveux; Brasserie Carboon; Gaia Zoo.

Details

Status: Uitvoerende fase
Startdatum: 01-09-2019
Kenmerken: Ouderen, Ondernemen, Jongeren, Bewegen, Frisdenkers, Kloof