Skip to main content
Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Wijken
Terug naar overzicht Kansfonds

Zwerfjongeren weer laten geloven in eigen kunnen

In Nederland leven ruim 12.400 zwerfjongeren. Ze hebben geen thuis. Ze worstelen met meerdere problemen tegelijkertijd. En ze komen die op eigen kracht zelden te boven.

Onderliggende problematiek

Kansfonds is met experts en de jongeren zelf op zoek gegaan naar wat écht een doorbraak kan geven in de zwerfjongerenproblematiek. Wat blijkt? Praktische problemen oplossen is natuurlijk belangrijk. Maar nog belangrijker is om de onderliggende problematiek aan te pakken. Zoals het vertrouwen in jezelf, levensvaardigheden, erbij horen en iemand die er voor je is. Kansfonds steunt twee Limburgse initiatieven die zich richten op dak- en thuisloze jongeren: Spirit of Youth en In2YourPlace.

Video Poster

Kansfonds - Thuisloze jongeren - Geloof in eigen kunnen

Spirit of Youth

Spirit of Youth is een project voor (en door) dak- en thuisloze jongeren. Uitgangspunt bij het project is leren door te doen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een bijzondere methode: de Equine Assisted Intervention (Interventie met de hulp van een paard).
Lees meer over Spirit of Youth

In2YourPlace

Bij In2Yourplace helpen dak- en thuisloze jongeren elkaar weer overeind. Zo gebruiken ze hun negatieve ervaringen om iets positiefs tot stand te brengen.
Lees meer over In2YourPlace


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema