Skip to main content
Hoe positief gezond ben jij?
Test jezelf
Wijken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Trimmen en troep opruimen

Het is een rage die over kwam waaien uit Zweden: plogging. Een samenvoegsel van Jogging en Plocka, wat in het zweeds 'plukken' of 'oprapen' betekent.
Remy Meijers uit Valkenburg deed het al jaren, maar gebruikt nu de nieuwe trend om ook dorpsgenoten mee te krijgen. Samen lopen ze door de bossen rond de Geulstad, om het zwerfafval op te ruimen. "Het is een soort intervaltraining", aldus Meijers. "Tien kilometer hardlopen en rommel oppikken verbrandt evenveel energie als twintig kilometer rechtdoor lopen".
Video Poster

Video: Troep trimmen

POSITIEVE GEZONDHEID

Op het gebied van gezondheid scoort de bevolking van Limburg lager dan het landelijk gemiddelde als het gaat om ‘goed ervaren gezondheid’ en ‘gezonde levensverwachting in goede gezondheid’. Limburg wil het tij keren en neemt positieve gezondheid daarvoor als uitgangspunt. Bij positieve gezondheid staat de mens centraal en niet zijn ziekte of beperking. Positieve gezondheid gaat om de veerkracht en de mogelijkheden die mensen hebben om te functioneren, ondanks beperkingen of aandoeningen van lichamelijk, geestelijke of sociale aard. Meer informatie vind je bij het Actiecentrum Limburg Positief Gezond.


Hoe positief gezond ben jij?
Test jezelf
andere items binnen dit thema