Skip to main content

Meer weten over Tiny Forest?

Kijk op de website van IVN

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Wijken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Kleine wildernis in Heerlen

De grootste innovatie in de bouw komt misschien wel uit Heerlen. Job van Kerkom plant achter het station een klein bos. Hij hoopt dat de lindebomen zich zo vervlechten, dat er een alternatief voor het buitenblad van een spouwmuur ontstaat.

Bos voor de buurt

Job won in 2017 de duurzaamheidsprijs van de gemeente Heerlen. Als student van Zuyd Hogeschool werd Job geïnspireerd door het idee van Tiny Forest, een bos ter grootte van een tennisbaan. Door de grondstructuur en de diversiteit groeit het bos tien keer sneller dan normaal. De begroeiing in Heerlen moet een bos voor de buurt worden, waar ook scholieren terecht kunnen.

Dit bos groeit tien keer zo snel als een normaal bos

Video Poster

Video: Kleine wildernis in Heerlen

Natuur voor een betere gezondheid

Een mini-bos in de wijk geeft bewoners de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken. Een ‘Tiny Forest’ brengt als het ware de natuurbeleving dicht bij huis. Meer natuur in de buurt kan zorgen voor minder stress en stress-gerelateerde klachten. Op die manier biedt een mini-bos een positief effect op de gezondheid. Het Actiecentrum Limburg Positief Gezond zet zich in voor positief gezonde Limburgers. Wil je ook een lezing of workshop volgen dan kijk op de website.


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema