Skip to main content

Meer informatie

Project Heerlen aan Zee

Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Wijken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Creatief aan de Heerlense Costa

Creativiteit wordt onderschat. Dat zegt Aditi Verschoor, die kinderen vier dagen lang helpt in een kunstproject. Aditi is vrijwilliger bij Heerlen aan Zee, een initiatief om kinderen die niet op reis kunnen ook een vakantiegevoel te geven.

Gebaat bij creativiteit

"Ik ben zelf ook heel creatief opgevoed, en ik merk nu hoeveel baat ik daarbij heb", zo zegt Aditi. "Het is niet alleen zingen en dansen, het leerde me ook om problemen op te lossen als ik vast zit. Je kunt een creatieve uitweg vinden".

"Juist deze kinderen hier komen zelden in aanraking met kunst. Maar net voor hen kan het heel belangrijk zijn. Om te bouwen, te timmeren, te zingen, te dansen. Vaak beginnen ze wat voorzichtig, maar sommigen ontdekken echt hun passie hier. Er zitten talentjes tussen."

Video Poster

Video: Vakantie aan de Heerlense Costa

Samen kan alles

Voor het project zijn ook kinderen uitgenodigd van het asielzoekerscentrum. Hoewel veel van die kinderen nog geen goed Nederlands spreken, hebben ze hun weg snel gevonden in "Heerlen aan Zee".  "Ik vroeg me ook eerst af hoe ik zou moeten werken met kinderen die me niet kunnen verstaan", zo vertelt Aditi. "Maar dat gaat vanzelf. Eerst zitten de kinderen nog in hun schulp, maar na een tijdje vinden ze elkaar gemakkelijk. Wil jij me dit geven, dan geef ik je dat. Samen kan alles."


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema