Skip to main content

Zo WERKT Limburg!

Meer Limburgers aan het werk, duurzame immigratie, leven lang leren, het goede voorbeeld geven en gezamenlijke bewustwording. Dat zijn de kernbegrippen in het Aanvalsplan ’Zo WERKT Limburg!, van de provincie Limburg. Lees meer

Wij zijn Limburg
Doe mee
Werken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Zie de mogelijkheden

Lassen kan hij als de beste, ondanks zijn verstandelijke beperking. Kevin Scheijen wordt daarom op handen gedragen bij Kivit Staalbouw in Elsloo.

4000 banen

In Limburg zijn 4000 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidshandicap. Kevin is een van die aanpakkers. "Ik heb wat problemen met leren. Vooral met het theoretische deel, daar ben ik niet zo goed in. Ik ben iemand die met de handen bezig wil zijn. Ik kan niet aan een bureau zitten, dat kan ik niet", zo zegt Kevin.

Video Poster

Video: Door de lasbril zie je de mogelijkheden

Niet van een vreemde

Directeur Gerrit Kivit is positief over het initiatief. "Kevin is leergierig. Hij is gewoon volwaardig inzetbaar. Je kunt hem geen twee dingen tegelijkertijd laten doen. Maar als je hem stuk voor stuk de opdrachten geeft, maakt hij ze klaar." Kevin heeft het talent niet van een vreemde. Zijn opa werkte ook in de metaal. En hij blijft kritisch. "Als het niet goed is, is het niet goed. Dat zegt opa ook", aldus Kevin. "Hij is streng, en daar ben ik wel blij om. Dat vind ik fijn."

Om op schema te blijven moesten er in Limburg op 1 april ruim 2.000 mensen met een arbeidshandicap een baan hebben. Uit de cijfers van het UWV blijkt dat onze provincie royaal voor ligt op schema. Uiteindelijk moeten Limburgse bedrijven zo'n 6.000 nieuwe banen creëren voor 2026.


Wij zijn Limburg
Doe mee
andere items binnen dit thema