Skip to main content
Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Werken
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Nieuwe outfit geeft vertrouwen

Zelfrespect en vertrouwen. Dat wil het Maastrichtse Dress for Success meegeven aan mensen die al een tijd werkloos zijn. Een prachtige nieuwe outfit moet helpen bij het solliciteren.

Een blij gevoel

Anneke Janssen uit Maastricht helpt per jaar zo'n 80 mensen aan nieuwe kleding. Graag wil Dress for Success groeien, om nog meer werkzoekenden te helpen in hun ambities. "Kleren maken de mens, dat is een gegeven. Veel van onze klanten hebben al jaren geen kleding meer gekocht. Ze weten ook niet welke maat ze hebben", zo vertelt Anneke. "Als je ze hier ziet opknappen door de outfit die ze hier krijgen, dan is dat heerlijk. Daar krijg ik echt een blij gevoel van."

Je ziet ze opknappen van de outfit die ze hier krijgen

Video Poster

Video: Dress for Success

Kijken naar de toekomst

Klanten die de winkel in Maastricht bezoeken, hebben meestal een verwijzing uit hun gemeente. Zoals ook Ewaline uit Brunssum, die kans maakt op een vaste baan bij een verslavingskliniek. Ze is zelf ervaringsdeskundige, en komt vanuit dat traject bij Dress for Success terecht. "Ik kijk nu naar de toekomst, en ik ben superblij met deze kans", zo vertelt Ewaline. 


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema