Skip to main content
Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Vrouwen in de media

Waarom zijn er zo weinig vrouwen op tv? En wat voor signaal geven we daarmee aan jonge meiden? Janneke van Heugten maakt zich zorgen, en startte met de Vrouwen in de Media Award. Nicole Ramaekers, burgemeester van Gulpen-Wittem, kreeg de prijs voor de manier waarop zij zich profileert op radio, tv, online en in de krant.
Video Poster

Video: Vrouwen in de media

Nog veel te doen

Volgens Van Heugten is de gebrekkige balans funest in de beeldvorming. "Er moeten veel meer vrouwelijke experts aan het woord komen in de media. Van alle experts die nu in de nieuwsmedia aan het woord komen, is maar 12 procent vrouw is. Er is nog zoveel te doen. En als er nou beweging in zou zitten. Maar het staat al twintig jaar stil."

In de media is maar 12 procent vrouw

Laat je zien

De Vrouwen in de Media Award ging dit jaar naar Nicole Ramaekers-Rutjens. Zij kreeg iets meer stemmen dan Nele Valkeneers en Monique Princen. "Mijn credo is, blijf vooral bij jezelf. Hoe authentieker je bent, hoe geloofwaardiger je overkomt. Heb je ooit te maken emoties, dat zag je net... ik kan ze ook niet onderdrukken, al zou ik het willen. Maar volgens mij is dat ook helemaal niet erg als je een keer laat zien dat je ergens mee begaan bent, of dat het je iets doet, of dat je het leuk vindt, of dat je teleurgesteld bent. Mensen mogen dat zien. Ja, en ga ook niet de minder leuke dingen uit de weg, laat gewoon zien dat je er staat, altijd."


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema