Skip to main content
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

The voice-finaliste Nienke tegen cyberpesten

"Denk na over hoeveel pijn je iemand kunt doen met het pesten via social media".  Dat zegt Nienke Wijnhoven uit Horst, finaliste van The voice of Holland.

Bepalende leeftijd

Nienke werkte als onderwijsassistente op het Citaverde College in Horst voordat ze begon aan The Voice of Holland. Ze herkent de kwetsbaarheid van de kinderen op deze leeftijd. "De groepsdruk is gewoon heel groot. Dit is de leeftijd waarop bepaald wordt of je erbij hoort of niet". Haar deelname aan The voice of Holland gaf Nienke veel meer zelfvertrouwen. In de concurrentiestrijd moest ze zelf ook een manier vinden om met vervelende social media-berichten om te gaan. "Anouk zei altijd: 'Trek je er niets van aan. Nienke moet Nienke blijven.' Ik ben er trots op dat me dat is gelukt."

Cyberpesten

Volgens de gezondheidsmonitor Jeugd van de GGD is 5 procent van de Limburgse jongeren is slachtoffer van cyberpesten. De impact van (online) pesten is groot. Daarom presenteerde GGD Noord-Limburg vorig jaar met Delete Cyberpesten, een regionaal strijdplan om cyberpesten te voorkomen, te verhelpen en te verwijderen. Heb je vragen of cyberpesten? Dan kun je ook terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Midden-Limburg.

Video Poster

Video: You can go your own way


andere items binnen dit thema