Skip to main content
Wie wordt het Erelid van de Vereniging?
Stem nu
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Kunst als inspiratie

Amsterdam kleurt een beetje Maastrichts. Kunstenaar Guy Olivier opent een nieuwe tentoonstelling in zijn atelier in de Jordaan. "Ik schilder waar ik vandaan kom", zegt Olivier. Kunst friemelt aan het brein, kietelt de creativiteit. "Haal alles uit wat erin zit."

Doorgezet

De Maastrichtse Guy Olivier is van oorsprong kok, en zijn creatieve menukaarten openden de deur naar een carrière als kunstenaar. "Vroeger was ik heel onzeker over mijn liefde voor de kunst. Maar ik heb verdorie super geluk dat ik heb doorgezet, dat ik door ben gegaan met mijn manier van werken en leven."

Ik schilder waar ik vandaan kom

Video Poster

Video: Kunst als inspiratie

Conventies loslaten

Kunst kan inspireren. Originele ideeën, 'out of the box', ontstaan door conventies los te laten. Door te verwonderen en te zoeken. "Creativity takes courage", zei de schilder Matisse.  Guy Olivier zoekt zijn verrassing in "het feest van het leven", zoals hij het zelf noemt. "Ik schilder zoals ik schilder, en daar ben ik heel trots op. Dat heeft lang geduurd. En als je dan de wortel gaat bekijken van het schilderij, dan kom je natuurlijk bij je moeder, en bij je familie uit waar je in opgegroeid bent. En in mijn geval, tussen veel plezier van eten en drinken, zoals vele Limburgers dat doen. Dat zie je ook in mijn schilderijen terug. Dus ik schilder dit, waar ik vandaan kom." En dat maakt de Nederlandse hoofdstad een beetje meer Limburgs.


Wie wordt het Erelid van de Vereniging?
Stem nu
andere items binnen dit thema