Skip to main content

Meer weten over het initiatief van Matthijs?

Bekijk deze video en kijk op de website van Stichting Mens Achter de Patient

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Leiderschap
Terug naar overzicht 4 vragen aan

Matthijs Bosveld uit Maastricht

De Vereniging Limburg wil je kennis laten maken met de jonge maatschappelijke talenten in onze provincie. Dit is het verhaal van Matthijs Bosveld, 22 jaar oud, afkomstig uit Veldhoven en al 5 jaar woonachtig in Maastricht.

1. Stel je zelf even voor: Waar kom je vandaan en wat doe je?

"Ik ben Matthijs Bosveld, 22 jaar en ik ben student aan Maastricht University. Ik kom oorspronkelijk uit Veldhoven, maar woon al bijna 5 jaar in Maastricht. Naast mijn studie, zet ik mij ook graag in voor de door mij mede-geïniteerde stichting Mens Achter de Patiënt!"

2. Wat wil je graag bereiken? Wat zijn je dromen?

"Stichting Mens Achter de Patiënt, en ik daarmee ook, droomt van een mensgericht zorg- en welzijnsdomein. We beginnen hierbij daar waar alle toekomstige professionals in het zorg- en welzijnsdomein ook beginnen: in het onderwijs. Door deze studenten te koppelen aan ervaringsdeskundige patiënten geven we hen inzicht in de impact van ziekte. We hopen dat deze sleutelervaring leidt tot het realiseren van onze droom!"

Vind iemand om samen met jou betekenisvol te zijn!

3. Wat motiveert jou om het verschil voor een ander te maken?

"Ik ben erg gezegend met alles dat ik mag ervaren en die mij toekomen: vanuit die basis kun je geven. Niets anders geeft mij zo veel voldoening als het verschil maken voor anderen. Als we de handen ineen slaan geloof ik dat we samen een mooiere wereld kunnen realiseren!"

4. Laatste tip voor mensen die ook betekenisvol anderen willen helpen?

"Vind iemand om samen met jou betekenisvol te zijn! Het is fantastisch om samen je overwinningen te vieren en mocht het tegen zitten, help je elkaar er doorheen! Samen kom je echt verder!"


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema