Skip to main content

Meer weten over het werk van Anniek?

Bekijk deze video en kijk op de website van Bekkerie Talentino

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Leiderschap
Terug naar overzicht 4 vragen aan

Anniek Thoma uit Schimmert

De Vereniging Limburg wil je kennis laten maken met de jonge maatschappelijke talenten in onze provincie. Dit is het verhaal van Anniek Thoma, 22 jaar oud, afkomstig uit Schimmert.

1. Stel je zelf even voor: Waar kom je vandaan en wat doe je?

"Hallo allemaal! Ik ben Anniek Thoma, ik kom uit Schimmert maar woon nu samen in Hulsberg. Ik ben een echte ambachtelijke bakster. Mijn passie deel ik samen met Talenten bij Bekkerie Talentino in Maastricht.
Vroeger wilde ik al graag met mensen met een beperking werken, maar mijn handen wilden ook graag bezig blijven met heerlijk eten. Wat is dan mooier dan beide passies samenvoegen?"

Ieder persoon heeft zijn kwaliteit , ongeacht het 'kaartje' dat aan ze hangt

2. Wat wil je graag bereiken? Wat zijn je dromen?

"Ik wil de ambacht in mijn vak houden, puur natuur, liefst lekker uit Limburg. En dit delen met mensen die zich niet 100% maar 1000% willen inzetten! Ieder persoon heeft zijn kwaliteit , ongeacht het 'kaartje' dat aan ze hangt. De baan die ik nu heb is een baan waar ik vanaf de middelbare school al van droom. Mijn droom voor de toekomst is om mijn eigen zaak op te bouwen, met de hulp en liefde van mensen met een beperking."

3. Wat motiveert jou om het verschil voor een ander te maken?

"Ik stap geen uitdaging uit de weg. Alles moet ik een keer zelf gedaan hebben. Van fouten leer ik. En dit motiveert mij iedere dag weer om volle moed en passie aan het werk te gaan. Deze uitstraling en motivatie probeer ik over te brengen aan de Talenten op mijn werk. Ieder van ons is uniek in zijn en hoe we het doen, maar allemaal lopen we aan het einde van de dag met een glimlach naar buiten."

4. Laatste tip voor mensen die ook betekenisvol anderen willen helpen?

"Mensen met een 'kaartje' aan zich hoeven niet meteen anders behandeld te worden. Het zijn mensen net als wij. Ik behandel iedereen zoals ik zelf behandeld wil worden, met of zonder 'kaartje'. Fijn praten, of even flink plagen. Een knuffel, of een vriendelijke glimlach kan een dag van iemand anders al heel goed laten voelen!"


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema