Skip to main content
Wie wordt het Erelid van de Vereniging?
Stem nu
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Dansend vechten

Ze brak haar nek, raakte in coma en artsen vreesden het ergste. Nu, drie jaar later, danst ze weer met de Venlose vriendinnen in haar oude dansgroep. Laila Saveur heeft met haar 24 jaar al een titanenstrijd achter de rug.

Laila werd aangereden op het zebrapad voor haar studentenhuis in Nijmegen. Na drie weken coma zagen artsen weinig perspectief meer. Toch werd ze wakker, deels verlamd. Ze kon niet meer lopen. Hoewel artsen weinig perspectief meer zagen, trok Laila zich op aan haar danstherapeute Estelle. Die geloofde nog in haar.

Video Poster

Video: Dansend vechten

Inspirerend voorbeeld

Langzaam maar zeker leerde Estelle beter bewegen. Hoewel ze lang niet meer de functies heeft van voor haar ongeluk, slaagde ze er wel in om weer te kunnen dansen. Dat inspireerde Laila om met haar oude Venlose dansgroep de theatervoorstelling 'Dromen Vangen' te maken. Waarin ze haar strijd naspeelt op het toneel.
"Het publiek ziet eerst beelden die mijn zus maakte toen ik in coma lag en revalideerde", zegt Laila. "Daarna zien ze mij dansen op het podium met de groep en niemand kan geloven dat dat dezelfde persoon is. 'Is ze dat echt?', hoor ik overal. En daar ben ik wel trots op."

De voorstelling Dromen Vangen is opgenomen, en wordt door therapeute Estelle Schatorie gebruikt als inspirerend voorbeeld voor patiënten die een soortgelijk traject voor de boeg hebben.


Wie wordt het Erelid van de Vereniging?
Stem nu
andere items binnen dit thema