Skip to main content
Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Leiderschap
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Blind vertrouwen

"Vertrouwen geven is vertrouwen krijgen". Dat zegt Esther Crombag, die sinds haar elfde blind is. Ondanks haar handicap slaagde Esther erin om universitair docente te worden in Maastricht, en een nationaal kampioenstitel te winnen in het wielrennen op de tandem. Die successen wijt ze zelf voor een groot deel aan haar capaciteit om mensen vertrouwen te geven. "Ik kan ook vaak niet anders", zo zegt Esther. "Maar mijn ervaring is dat ik vrijwel altijd vertrouwen terugkrijg als ik vertrouwen geef".

Sessies

Die levensvisie vertaalt ze nu in sessies in Leiderschap. "Het bedrijfsleven kan daar veel van leren", zo zegt Esther. "Een directeur moet ook kunnen delegeren, leren om zijn mensen te vertrouwen. Alleen lukt het niet. Juist als leidinggevende is het cruciaal om vertrouwen te kunnen geven. Om het daarna ook terug te krijgen."

Ook voor het omgaan met veranderingen is vertrouwen belangrijk. "Ik ben geen management-goeroe. Ik spreek uit eigen ervaring, over hoe ik met verandering om ben gegaan. Ik heb geleerd om van mijn zwakte mijn sterkte te maken. Omdat ik durf te vertrouwen".

Vertrouwen geven is vertrouwen krijgen

Video Poster

Video: Blind vertrouwen


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema