Skip to main content
Gezondheid
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Van voetbalprof tot bewegingscoach

Hij speelde voor VVV, Fortuna en MVV, maar Joost Volmer heeft het voetbal vaarwel gezegd. Hij is nu bewegingscoach, en probeert jong en oud aan de gang te krijgen. In zijn eigen Meijel coördineert Joost een project waarin de schooljeugd het volleybal een nieuwe dimensie wil geven.

Het is mooi om kinderen initiatief te geven. Ze hebben geweldige ideeën

Gezonde levensstijl

"De lichting die er nu is, die weet niet meer dat Joost Volmer een voetbalcarrière van 18 jaar heeft gehad", zo relativeert Joost zijn status meteen. Via het bedrijf Negen werkt hij als bewegingscoach. Als geen ander kent Joost het belang van een gezonde levensstijl. "Ik ben de hele dag bezig om mensen in beweging te krijgen. En dat geldt eigenlijk voor hele wijken, en dorpen. Om daarmee aan de slag te gaan, met kinderen, met ouderen, met verenigingen. Dat spreekt mij enorm aan, ook zelf als verenigingsmens. Ik zit zelf bij de volleybalvereniging Peelpush in Meijel, daar ben ik inmiddels lid."

"Het is mooi om kinderen initiatief te geven, om ze mee te laten denken hoe sportclubs meer jonge leden zouden kunnen trekken. Het is een hartstikke leuk project. En ook voor mij als ouder is het goed om een keer te zien wat de kinderen denken. Ze hebben geweldige ideeën, en ik denk ook dat ze echt tot stand gaan komen."


andere items binnen dit thema