Skip to main content
Gezondheid
Terug naar overzicht Toon Hermans Huis Maastricht

Tot rust in de natuur

Ben je een echt buitenmens en houd je van een kleine of grote wandeling? Maak dan eens kennis met landschapsgids Harrie Hutschemakers. Door zijn interesse in flora en fauna zit hij bomvol kennis van het Limburgse landschap. Los van de beweging en het gezelschap is er dus ook veel kennis die met elkaar gedeeld wordt.

Vrij van tijd en prikkels

“Ik weet veel over het ontstaan van landschap en vind het leuk om achtergronden te vertellen tijdens wandelingen. Je loopt vaak genoeg ergens langs, maar je staat er niet bij stil welk verhaal er achter steekt", aldus Harrie. "Iedere eerste donderdag van de maand wandelen we met een groep van 8 tot 10 mensen”, vervolgt hij. “Ik kies een goede route die toegankelijk is voor iedereen. Met openbaar vervoer bereikbaar, niet te heuvelig, rond de twee uur met een drankje onderweg of aan het eind. Het gezelschap dat met me meegaat is divers, van ziek, hersteld tot nabestaanden. Ze vinden het fijn om even met anderen in contact te zijn, even weg van huis en een praatje te maken over allerlei onderwerpen. In de natuur gaat dat allemaal vanzelf, de rust maakt je vrij van tijd en prikkels. Geeft ruimte voor bezinning en dat is erg waardevol. Daar maak ik heel graag tijd voor, om mensen een leuke middag te bezorgen.”

Meer informatie

De wandelingen met natuurgids wordt elke eerste donderdag van de maand georganiseerd door het Toon Hermans Huis. Voor het programma en alle details, kijk hier.


andere items binnen dit thema