Skip to main content

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Limburg Meet

Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Gezondheid
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Met goed meten over de finish

"Ik ging nog niet met de fiets naar de supermarkt". Maar deze week fietst Sandy 100 kilometer. Onder begeleiding van het instituut LimburgMeet, oftewel LIME.

Slimmer meten om de zorg te verbeteren

"Ik was wel op zoek naar een sportieve uitdaging, ik heb vorig jaar voor het eerst een hardloopwedstrijdje meegedaan", zo vertelt Sandy vanaf de fiets. "En toen kwam dit voorbij. Als je onder begeleiding mag trainen, dat je metingen krijgt, adviezen erbij krijgt... Dat krijg je in het dagelijks leven natuurlijk nooit." Lime is een innovatieprogramma om de zorg te verbeteren. "We willen slimmer meten. En de data die daaruit voortkomen gebruiken voor verbeterprocessen in de zorg."  

Problemen in Zuid-Limburg

De meetsessie met Sandy vindt plaats bij Zuyd Hogeschool in Heerlen. Daar is ook het LIME-instituut gevestigd, juist om de verbinding te zoeken met de studenten in biometrie. "Vooral Zuid-Limburg heeft te kampen met een aantal problemen waar we als LIME bij zouden kunnen helpen. Met vergrijzing bijvoorbeeld, de bevolking hier heeft meer last van chronische aandoeningen dan in de rest van het land. Juist daarom is innovatie cruciaal. "

"De uitdaging ligt er voor een deel ook in dat die taken gebruikt moeten gaan worden in de spreekkamer. Uiteindelijk zullen we ook de artsen, en de fysiotherapeuten en de specialisten zover moeten krijgen dat ze daadwerkelijk gebruik gaan maken van de metingen en de data."

Met plezier

Sandy profiteert van het programma door zaterdag de 100 kilometer vol te maken in Limburgs Mooiste. "Dit is de derde keer dat we dit doen. Dus we gaan echt vooruitgang zien, en we vinden uit waar onze max ligt op hartslag en op kadans. Die motivatie, maar ook die data, helpen ons om op een goede manier te trainen. Om dadelijk zonder pijntjes, maar vooral met veel plezier over de finish te komen".


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema