Skip to main content

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Maastrichts Mooiste

Ook een mooi initiatief?
Deel het!
Gezondheid
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

Maastrichts allermooiste

Voor de allereerste keer kon de 5-jarige Thijs meedoen aan Maastrichts Mooiste. Door een probleem met zijn heup zit Thijs in een rolstoel. Maar dat telt niet meer na 350 meter in de Kidsrun, als Thijs onder groot applaus richting finish komt. Wat een ovatie!

Denken in mogelijkheden

Maastrichts Mooiste voegde voor het eerst de Adelante Kinderloop toe aan het atletiekprogramma, een wedstrijd over 400 meter voor kinderen met een beperking. Thijs had er veel zin in, omdat hij net een nieuwe rolstoel heeft. Doordat de wielen veel soepeler draaien, verheugde hij zich op de snelheid waarmee hij het parcours over de kinderkopjes kon afleggen. "Ik vind het echt super dat dit georganiseerd wordt", zegt de moeder van Thijs, die hem helpt op het eerste deel bergop. "Ze kunnen op hun eigen manier toch meedoen. En zo wordt er gedacht in mogelijkheden, en niet in beperkingen."

Thijs finisht uiteindelijk in 5'17, een tijd die nog wordt bijgesteld omdat hij 10 seconden later startte. Het levert hem een dikke knuffel op van zijn broertje, een mooie medaille, en een groot applaus bij de huldiging op het podium. 


Ook een mooi initiatief?
Deel het!
andere items binnen dit thema