Skip to main content
Hoe positief gezond ben jij?
Test jezelf
Gezondheid
Terug naar overzicht

Een chronische levensgenieter

Hans Meex schreef zijn autobiografie: 'Levenslang ziek'. Met dat boek krijg je inzicht in het complexe leven van deze chronisch patiënt.

Multidisciplinair team

Hans is geboren en opgegroeid in Arensgenhout en al vanaf zijn geboorte ziek. Hij leidt aan hemofilie waarmee tegenwoordig vaak goed te leven valt, maar in de loop der jaren kwamen daar complicerende aandoeningen bij. Onderzoeken, medicijnkuren, behandelingen, therapieën en operaties volgden elkaar in steeds hoger tempo op. Specialisten van uiteenlopende disciplines hadden onvoldoende overleg met elkaar. Dit had nadelige gevolgen voor verdere behandelingen. Uiteindelijk kreeg hij voor elkaar dat een multidisciplinair team werd gevormd, dat regelmatig bij elkaar komt om de 'casus Meex' te bespreken. Samen met zijn vrouw en de deskundige zorg heeft hij het zover gered met zijn ziekte en zijn leven. De centrale boodschap die Hans ons wil meegeven, is een heel belangrijke: “Lever je niet willoos over aan de medici, maar kom voor jezelf op.”

Video Poster

Video: Hans Meex - levensgenieter laat zich niet kisten

Limburg Positief Gezond

Limburg wil de 1e Positief Gezonde Provincie van Nederland worden. Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag, met als ambitie een vitaler Limburg. De beweging Limburg Positief Gezond is medio 2017 gestart en is inmiddels ruim een jaar op weg. Steeds meer is zichtbaar dat Positieve Gezondheid in Limburg een echte beweging is geworden met een eigen dynamiek in de provincie. Wil je weten wat het Actiecentrum Limburg Positief Gezond tot nu toe al bereikt heeft? Bekijk de voortgangsrapportage


Hoe positief gezond ben jij?
Test jezelf
andere items binnen dit thema