Skip to main content
Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
Gezondheid
Terug naar overzicht #WijZijnLimburg

7 dagen water drinken

Geen cola, geen ice tea, maar water. Zeven dagen lang. Dat is de uitdaging die brugklassers in het Heuvelland aangingen in de 7-dagen water challenge. De leerlingen worden uitgedaagd door Juvat Westendorp, die jongeren op gezond gewicht probeert te krijgen.

De ambities zijn groot

Gemiddeld krijgen jongeren per jaar 6 kilo suiker binnen door het drinken van frisdranken. Sinds april 2016 zijn de gemeenten Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals en Valkenburg gestart met de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' (JOGG) aanpak.

Video Poster

Video: 7 dagen water challenge

JONGEREN OP GEZOND GEWICHT

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Het programma 'Jongeren op gezond gewicht' wil daar iets aan doen. Kinderen die opgroeien met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt onder meer de kans op ziekten. Dat betekent een hogere zorgconsumptie, meer ziekteverzuim en andere grote maatschappelijke en economische gevolgen. Op jonge leeftijd heeft overgewicht bovendien een grote negatieve impact op psychische en sociale ontwikkeling. Een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst.
Meer over Jongeren op gezond gewicht


Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee
andere items binnen dit thema