Skip to main content
Vrijwilligster Henriette heeft baat bij kunstproject

Wijkbewoners van Kerkrade-West hebben meegedaan aan een project. Ze hebben positieve teksten bedacht die later op borden zijn geplaatst. De borden zijn op verschillende plekken in de wijk opgehangen. Initiatiefnemer Initiatiefnemer Sidney van den Berg (foto) wist een "harde kern" wijkbewoners om zich heen te verzamelen.

Meer weten: De Positieve Stad
E-mail: info@depositievestad.nl

Hele aflevering kijken
Kijk hier!
De serie
Terug naar overzicht Henriette vindt steun in project Kerkrade

Positieve teksten tegen klaagcultuur

Als vrijwilligster was Henriette Simons uit Terwinselen nauw betrokken bij het initiatief van Sidney van den Berg. Zijn kunstproject in Kerkrade-West is bedoeld om wat meer positiviteit in de wijk te krijgen. Voor Henriette was het project een grote steun in moeilijke tijden.

Henriette Simons verloor haar moeder in maart aan Corona. Zij mocht met haar man wel afscheid nemen, maar ze moesten daarna wel 14 dagen in quarantaine. Ze had het zwaar. Er was zelfs geen koffietafel voor vrienden en andere nabestaanden. Vanwege de quarantaine mochten ze uiteraard met niemand contact hebben.

Regelmatig ging ze met haar man een stukje wandelen. En dan liepen ze altijd even langs de borden, het kunstproject waar ze zelf als vrijwilliger aan had meegewerkt. De positieve teksten hielpen haar door een zware tijd heen.

  


andere items van de serie