september 23, 2021

Over ons

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

WijZijnLimburg

Over het leven van Limburgers, vóór het leven van Limburgers

Mensen elkaar laten ontmoeten en inspireren met als doel een gelukkiger en gezonder Limburg. Dat is de gedachte achter WijZijnLimburg. Een initiatief van de gelijknamige stichting. Het platform bouwt voort op De Vereniging Limburg van de Provincie Limburg, een community voor en door Limburgers.

De afgelopen jaren waren op de website van De Vereniging Limburg talloze maatschappelijke initiatieven uit de provincie te vinden en te bekijken. Een project van de Provincie Limburg, passend binnen de Sociale Agenda. Een beweging waarin meetellen en meedoen in de samenleving centraal staan. Het initiatief gaat nu een nieuwe fase in waarin de provincie het stokje overdraagt aan de Stichting WijZijnLimburg. Het doel van deze stichting is het bevorderen van de sociale cohesie in Limburg. Dit nieuwe platform draagt hieraan bij door te inspireren met aansprekende verhalen van Limburgers, projecten te laten zien en te helpen bij vragen.

#WijZijnLimburg: de serie

Jij bent het, ik ben het, jouw buren zijn het, en die van mij ook. Limburg dat zijn wij. Met name verenigingen en kleine initiatieven maken Limburg mooi. De sportclubs, de muziekclubs, de buurtvereniging of carnavalsclubs. En juist die hebben het lastig. En met het nu heersende coronavirus zelfs nog lastiger. In #WijZijnLimburg: de serie zoeken we ze op. Waar gaat het goed? Waar is corona een zorg? Kan corona ook min of meer een zegen zijn? WijZijnLimburg: de serie laat het zien én we gaan helpen!

Ambassadeurs Sociale Agenda

Hoe je Limburg mooier, sterker, leuker en gezonder maakt? Daar weten de ambassadeurs Sociale Agenda alles van. Maak kennis met deze inspirerende voorbeelden!

Puck en Juul Knols uit Maastricht zijn de oprichters van Juupu. Met dit initiatief maken ze jongeren bewust van de impact die zij hebben op hun omgeving. Ze doen dit onder meer door het organiseren van inzamelingen op scholen voor mensen die in armoede leven, maar ook door het verzorgen van themadagen en workshops over jongerenparticipatie.


Juul: "Practice what you preach! Behandel een ander zoals je ook zelf behandeld zou willen worden. Wees empathisch en neem de tijd om eens écht te luisteren en met aandacht in gesprek te gaan met een ander."


Puck: "Maak niet steeds excuses om niet iets te doen voor een ander, maar maak het leuk om iets te doen voor die ander. Betrek je vrienden erbij en maak er een feestje van."

Monique van Heesch-Webers uit Sittard-Geleen is al sinds 1993 werkzaam als verpleegkundige, en sinds 2003 werkzaam 'ín de wijk'. Zij heeft echt een hart voor mensen. In december 2017 is zij druk bezig om, naast haar eigen werk, de bewoners van twee straten in haar wijk, te verbinden. Want wanneer mensen elkaar eenmaal kennen, zal de vraagverlegenheid afnemen. Monique is ervan overtuigd dat er een preventieve werking uitgaat van het omkijken naar je naasten.


Monique: "Standaard mensen bestaan niet, dus standaard oplossingen ook niet. Luister naar wat iemand echt nodig heeft, heb aandacht voor waar iemand écht blij van wordt."

Wij zijn Limburg
Doe mee

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album