augustus 10, 2022

Een nieuwe Benjamin van 74

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een nieuwe Benjamin van 74

Felix Meurders begint op 2 januari een nieuwe radiocarriere.

Daarmee logenstraft hij drie vooroordelen in 1 klap. Je bent nooit te oud voor een nieuwe start, tubercolose heeft Meurders niet geremd, en zijn Limburgse achtergrond al helemaal niet. "Jullie gaan nog veel van mij horen", aldus Felix.

Na 25 jaar nam Meurders in december afscheid van het radioprogramma Spijkers met Koppen. BNNVara had Meurders eigenlijk al eerder willen vervangen (https://www.1limburg.nl/radiocoryfee-...), maar een revolte onder de luisteraars zorgde voor een verlenging.

Net als zijn vader leed Meurders als kind aan tubercolose. Daardoor werd hij bij Maria Auxiliatrix in Venlo verzorgd door zusters uit Haarlem. "Daardoor ben ik tweetalig opgevoed", aldus Meurders. "Ik sprak dialect, maar op het moment dat ik radio ging maken, zat dat Nederlands van die zusters nog ergens in mijn achterhoofd."
Die medische historie zorgen niet voor extra zorgen bij Meurders in deze coronatijd. "De Radboud Universiteit heeft het uitgezocht. De achtergrond van tubercolose zou een beetje beschermen tegen corona. Ik wacht maar af. Maar voorlopig gaat het goed."Meurders begon bij de radio in 1968 bij Radio Luxembourg. Hij maakte in 1969 zijn televisiedebuut in het popprogramma Doebiedoe,wat een vervolg kreeg op NOS radio met de Daverende Dertig. Bij de ROZ was hij midden jaren zeventig te horen in het programma Limburgs Licht. Vanaf de begintijd was Meurders ook betrokken bij Radio Tour de France, dat dit jaar haar 50-jarig bestaan vierde. De combinatie van muziek en sport beviel hem goed, getuige ook de voetbalverslagen voor NOS Langs de Lijn. Maar Spijkers met Koppen werd toch zijn grote liefde, het satirische actualiteitenprogramma op de zaterdag. "Ik ga vooral de sfeer missen. Ik kon me daar echt de hele week op verheugen, het was mijn zaterdagse uitje".  

Meurders begint op 2 januari bij NPO Radio 5. Terug naar de basis. "Een programma op de zaterdag waarbij we mensen spreken die speciale dingen doen als ik uitzend. Ik ga zelf zelf de techiek weer doen, zelf schuiven. Dan kun je ook echt snel en strak een programma maken. En tussendoor muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig."

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album