juni 27, 2022

Team 12 als echte twaalfde man

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Team 12 als echte twaalfde man

Ed Noordhuis had een zoon op het speciaal onderwijs.

"Toen die 18 jaar werd, kreeg hij onvoldoende kansen", vond Ed. Hij startte Team12, een initiatief om jongeren bij voetbalclubs te laten werken. De inspirerende omgeving bij VVV-Venlo en Fortuna Sittard moet ze dichter naar een reguliere baan brengen.

Noordhuis vond dat de bestaande organisaties vooral vanuit hun eigen organisatie werken. En te weinig vanuit de jongere die ze moeten helpen. "Wij draaien het om. Wij gaan uit van de jongere, wat heeft die nodig, hoe kan hij zich ontwikkelen op zijn eigen tempo. Het uitstroomprofiel van mijn zoon dreigde 'dagbesteding' te worden. Daar was ik het niet mee eens. Ik ben van mening dat jongeren met 18 jaar nog niet klaar zijn. Zij hebben ook het recht om tot hun 26e door te gaan. Maar dat was er niet. Daarom ontstond het idee om sport te koppelen aan dit idee. Het is gegroeid tot wat het nu is."
"We willen het in de sport houden. Nummer 12 staat in de sport een positie dat je net goed genoeg bent om mee te doen in de basis. Maar de twaalfde man staat ook voor de achterban, voor iedereen die het beste voor heeft met de deelnemers. Daarom de naam Team12", aldus Ed Noordhuis.


In Limburg is Team 12 actief bij Fortuna en bij VVV-Venlo. Het initiatief wordt komend seizoen bij 8 clubs in het betaald voetbal uitgerold.

Meer info: www.team-12.nl

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album