juni 18, 2021

PodiumPlus Westelijke Mijnstreek

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Popkoor kan niet optreden door Corona

Succesvol PodiumPlus WM voor het eerst weer bij elkaar

Stichting PodiumPlus Westelijke Mijnstreek uit Geleen wil leuke activiteiten organiseren voor 50-plussers. En dat is gelukt. Zij richtten een paar jaar geleden een popkoor op, dat een groot succes is geworden. Net als het project met popbands voor 50-plussers.
Wil Boumans, voorzitter van de Stichting PodiumPlus Westelijke Mijnstreek uit Geleen, was blij dat het eindelijk was gelukt om iedereen weer bij elkaar te hebben. Vanwege Corona waren alle activiteiten van het popkoor en de popbands vanaf maart stilgelegd. Dinsdag 18 augustus hadden ze hun eerste gezamenlijke activiteit in Brasserie Abshoven in Munster-Geleen. De organisatie van de avond was in handen van de Stichting in samenwerking met #WijZijnLimburg. Zo werden beelden vertoond van eerdere gemaakte tv-opnames van #WijZijnLimburg voordat Corona uitbrak.

Voor het popkoor is Corona een nachtmerrie. Het succesvolle project met meer dan honderd leden en nog eens 40 mensen op een wachtlijst, kan geen kant op. De kans op besmetting met het virus is bij koorzang erg groot. Volgens Boumans is de kans aanwezig dat er pas weer gezongen kan worden als er een vaccin is. Voor de band zijn de mogelijkheden er wel, maar wel onder strenge voorwaarden.

Corona zorgde er voor dat de leden van Stichting PodiumPlus Westelijke Mijnstreek in Geleen elkaar maanden niet meer hadden gezien. Vooral het popkoor had het heel zwaar. Voorzitter Wil Boumans was blij dat er in augustus eindelijk weer een gezamenlijke activiteit was.

Meer weten over Stichting PodiumPlus Westelijke Mijnstreek?

PodiumPlus-WM

Wilt u weten hoe het Huis voor de Kunsten Limburg u verder kan helpen met uw initiatief?

Huis voor de Kunsten Limburg

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album