juni 18, 2021

Woonzorgcomplex Elisabeth Stift

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Appartementen voor ouderen gereed

Woonzorgcomplex Elisabeth Stift

In 2015 dreigde het voormalige klooster Elisabeth Stift in Kerkrade verloren te gaan. Buurtbewoners namen het initiatief om het klooster te verbouwen tot een woonzorg complex voor mensen met een smalle beurs.

Het project steunt op vrijwilligers en omwonenden uit de buurt. Zo bestaat het hele bestuur uit vrijwilligers namelijk voorzitter Leo Vrancken, penningmeester John Franssen en secretaris Michel Renierkens. Zij komen allemaal uit de zorg. Zij wilden na hun pensionering op hun manier iets terug doen voor de maatschappij.

Het plan van het drietal werd al snel omarmd door de gemeente Kerkrade en provincie Limburg. In 2016 kregen ze de financien om te straten met de verbouwing.

In augustus van dit jaar is ondanks Corona de laatste hand gelegd aan de in totaal 21 appartementen. De vrijwilligers realiseerden een uniek zorgcomplex, voor mensen met een smalle beurs.Het voormalige klooster Elisabeth Stift is onder leiding van buurtbewoners verbouwd tot een woonzorg complex met 21 appartementen. De woningen zijn bestemd voor mensen met een smalle beurs. Zo is het karakteristieke gebouw bovendien behouden gebleven.

Meer weten: Elisabeth Stift

Wil je je eigen burgerinitiatief starten? Informeer bij: Burgerkracht Limburg

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album