juni 18, 2021

Zwemvereniging Zonder Zwembad Hulsberg

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De kinderen konden niet wachten om weer te beginnen

Groep zwemouders blies nieuw leven in de vereniging

Het oude bestuur van de zwemvereniging Hulsberg kon het niet meer aan. Het leden aantal nam af. Zwemouder Brigitte Driessen uit Hulsberg nam het initiatief om het werk over te nemen. Het werd een succes.

"De kinderen, maar ook de ouderen die altijd meegaan, hebben het zwemmen enorm gemist. Corona maakte zwemmen onmogelijk en nu mogen we weer", vertelt Brigitte Driessen. Zij en een aantal andere zwemouders uit Hulsberg namen een aantal jaren geleden het initiatief om de oude vereniging nieuw leven in te blazen.

De toenmalige voorzitter had te veel werk aan de vereniging; hij bestierde verschillende bestuursfuncties. "We zagen bovendien dat het beheer van het ledenbestand en de inning van de contributie eenvoudiger kon. We introduceerden het part-time lid: voor leden die niet wekelijks konden komen. En het incidentele lid, leden die af en toe meedoen".

"Nieuwe leden zochten we vooral door persoonlijk contact. Bijvoorbeeld bij feesten en partijen of in onze eigen kennisenkring. Social Media, zoals Facebook werd eveneens ingezet, om nieuwe zwemmers te werven. En het werkte goed. Nu gaan we met een volle bus met 54 mensen naar het zwembad in Voerendaal", aldus Brigiite Driessen.

Tijdens Corona was de vereniging uiteraard bang dat er leden zouden weggaan. Er is alles aan gedaan om iedereen binnen boord te houden. We hielden contact via what's app en vooral Facebook, waar iedereen leuke filmpjes maakte over het zwemmen en er zo binding bleef. Brigitte Driessen: “Over 2 jaar bestaat de vereniging 50 jaar, dat wil ik koste wat kost halen. Daar doen we alles voor”.

 

Brigitte Driessen is de stuwende kracht achter de Zwemvereniging Zonder Zwembad Hulsberg. Samen met een aantal vrijwilligers zorgt zij er voor dat wekelijks een bus vol zwemmers naar het zwembad in Voerendaal gaat. Hulsberg heeft zelf geen zwembad, maar de vereniging bestaat al bijna 50 jaar!

Meer weten:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M. 06 2533 7365

Meer weten wat het Huis voor de Sport Limburg voor je kan doen?

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album