mei 16, 2022

Elly is happy

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Elly is happy

Knippen en plakken. Voor de mooiste ansichtkaarten. Daarmee brengt Elly Frederiks haar dagen door in Grubbenvorst. De tijd vliegt, zo zegt Elly. Elly is licht verstandelijk gehandicapt, en zat lange tijd in een gesloten inrichting van zorginstelling Dichterbij. Vorig jaar was ze klaar voor een nieuwe stap. Ze verhuisde naar complex De Baersdonck in Grubbenvorst, waar ze nu midden in het dorp woont. Juist die contacten in de wijk maken het leven van Elly een stuk plezieriger. Ze verkoopt haar zelfgemaakte kaarten ondertussen in de plaatselijke drogist.

Buren

De achttien studiowoningen van De Baersdonck staan bij de voormalige school aan de Kloosterstraat in Grubbenvorst. In het schoolgebouw zitten nu een bibliotheek en een ouderensoos. Bewoners van Grubbenvorst waren in eerste instantie sceptisch over de komst van de uitbehandelde cliënten van zorginstelling Dichterbij, die vrijwel allemaal een licht verstandelijke handicap hebben. Na vijf maanden ervaring verlopen die contacten in Grubbenvorst goed. En ook met Elly gaat het een stuk beter dan vroeger. "De buren hier, het is gewoon geweldig. Ja, Elly is happy", aldus de 60-jarige kaartenkoningin.

Het wooninitiatief De Baersdonck wordt door de Provincie Limburg ondersteund met subsidie vanuit het kader Passend Wonen in de Buurt en de Experimenteerregeling Sociale Agenda Limburg 2025.

Positieve Gezondheid

Voor een goede gezondheid is behalve een gezond lichaam ook leuk werk, zinvolle dagbesteding, prettige woonbuurt en maatschappelijke participatie belangrijk. Bij De Baersdonck wordt het concept van positieve gezondheid omarmd.

Meer info:
De Baersdonck
Positieve Gezondheid

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album