mei 16, 2022

Kerstspullen voor het goede doel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Kerstspullen voor het goede doel

Ze herstelde zelf van darm- en leverkanker. Nu zet Annemie Palmen zich vanuit Schinnen in voor de strijd tegen kinderkanker. In haar woonkamer verkoopt ze zelfgemaakte kerstspullen. De opbrengst gaat naar KIKA.

Tweede kans

"Ik ben zelf ziek geweest, dus ik weet wat het inhoudt", vertelt Annemie. "En er is niets zo erg als wanneer kinderen ziek zijn. Daarom wil ik iets voor kinderen doen. Ik heb het gevoel dat ik een tweede kans heb gekregen. Een verantwoordelijkheid. Sinds 2010 ben ik weer helemaal gezond. Daarom organiseer ik deze Kerst-Inn, om iets te doen voor anderen. Voor lotgenoten, of eigenlijk ex-lotgenoten".

Directe aanleiding voor haar initiatief was de ziekte van de zoon van een vriendin. Hij kreeg op jonge leeftijd acute leukemie. "Hij is nu 19 en heeft voor de derde keer kanker. Als ik alleen al een klein beetje kan helpen, wil ik dat doen. Met de opbrengst van de Kerst-Inn is er misschien meer onderzoek mogelijk", aldus Annemie.

{youtube}https://youtu.be/uRXLbAEM6k4/youtube}

Koffie, thee en Gluhwein

De Kerst-Inn van Annemie is ieder weekend tot de kerst. Ze heeft zelfs een eigen cateringruimte. "Natuurlijk, dat hoort er ook bij. Koffie en thee, maar ook gluhwein. Twee vriendinnen helpen me daarmee, ik zou het niet zonder kunnen. En de opbrengsten gaan natuurlijk naar Kika."

Ook een mooi initiatief?
Deel het!

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album