mei 16, 2022

Rocking Up Xmas

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Rocking Up Xmas

Meer dan 1000 gezinnen met een kleine beurs genieten op kerstavond van een heerlijk drie-gangen menu. Rocking Up X-mas bedacht het idee, Luc uit Brunssum stelde het speciale menu samen. "En je kunt er op eerste kerstdag ook nog van genieten."

Niet zo makkelijk

De kok van restaurant Frunk in Brunssum werd gevraagd om na te denken over een origineel kerstmenu. "En dat was nog niet zo makkelijk, dit is toch een hele andere tak van sport. Ik kon niet klakkeloos mijn recepten opsturen. Waar het vooral in lag, is dat je er van uitgaat dat mensen het niet zo ruim hebben. Dat er ook geen keukengerei is. Dus dat betekent, je kunt geen mixer gebruiken. Heeft iemand wel een oven? Daar hebben we allemaal over moeten nadenken."

Dit was gewoon voor mij een manier om iets goeds te doen met mijn tijd, en mijn energie

Instructies

Op basis van het voorstel van Luc werd een maaltijd samengesteld, die bij 1000 gezinnen thuis wordt afgeleverd. Die kunnen dan zelf aan de slag met de instructies. "Ze beginnen met een zalm. Die gaan ze marineren in bietjes. Dan hebben ze een hoofdgerecht met stoof, dat in een soort nestje van aardappelpuree zit, met kaas erin verwerkt. Leuke garnituurtjes erop, dus even mooi aangekleed. En als dessert hebben ze chocolade, en hangop wat ze maken. En daar zit nog wat zout en peper in verwerkt, op verschillende wijzen."

"Het is moeilijk om iets goeds te doen als je kok bent. Dit was gewoon voor mij een manier om iets goed te doen met mijn tijd, en mijn energie. En daar mensen blij mee kan maken."

Meer weten?
Rocking Up Xmas

Ook een mooi initiatief?
Deel het!

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album