juni 27, 2022

Vitamines tegen het virus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Vitamines tegen het virus

Ze werd geboren in een asielzoekerscentrum, en dirigeert nu als bestuurslid een hulpactie in Zuid-Limburg. Gymnasium-scholiere Cornelia kent de waarde van een steuntje in de rug. "Ik heb meegemaakt hoe het is om minder te hebben."Juupu en Rode Kruis

Als brugklasleerling van het Maastrichtse Porta Mosana-college kwam Cornelia in aanraking met jongerenorganisatie Juupu. Het initiatief sprak haar aan. "Bij Juupu helpen we mensen die net niet in aanmerking komen voor hulp van de overheid. Maar ook net niet genoeg geld hebben om het zelf te doen."

Daarom deelt Cornelia vandaag samen met het Rode Kruis Maastricht Meerssen Mergelland voedselpakketten uit. Dat is nog niet zo eenvoudig met alle corona-beperkingen in de uitgifte. "Vandaag zijn het een kleine vijftig pakketten", aldus Cornelia. "Ik zit in het bestuur, het kost me nu een uur per dag. Normaal veel meer, maar door corona kunnen we ook minder doen."

Dankbaar

Een van de dames die dankbaar is voor het kleine gebaar, is Anita Kraft. Ze kan het pakket goed gebruiken. "Dan kunnen we zelf een halve kilo gehakt kopen. De helft voor in de macaroni, de andere helft voor in de soep. Wc-papier, keukenrol, simpele dingen die toch duur zijn. Daar hebben we nu ruimte voor."

Kraft beheert een kinderboerderij in de Maastrichtse wijk Limmel. "We verdienen drie euro te veel om in aanmerking te komen voor de Voedselbank." Ze kent veel mensen in de buurt die ook best een voedselpakket kunnen gebruiken, maar die zich niet willen melden bij de instanties. "Om in aanmerking te komen voor de Voedselbank, moet je je BSN afgeven, je moet je helemaal bloot geven. Dat willen heel veel mensen niet."

Via het Rode Kruis en Juupu krijgt Anita vandaag wel een pakket. "Dat is hartstikke fijn. Eieren, groente en fruit, laatst ook shampoo en tandpasta. Het is gewoon heel fijn."

Ook een mooi initiatief?
Deel het!

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album