juni 27, 2022

Corona-project in Blerick wint Onze Buurt

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Corona-project in Blerick wint Onze Buurt

Zomer Doe Boek krijgt 20.000 euro

Het boek kwam tot stand in een spontane samenwerking van organisaties en werd in alle wijken verdeeld onder de jeugd, als Corona-proof alternatief voor het Kindervakantiewerk.

De jury van Onze Buurt vindt het idee origineel, een toonbeeld van flexibiliteit en gemeenschapszin. Ook is het goed navolgbaar voor andere wijken. De projectgroep in Blerick krijgt € 20.000.

De winnaars toonden zich zeer verrast. “We zijn pas zo kort samen bezig, we hadden niet gedacht te kunnen winnen van projecten die al zo ver en zo professioneel zijn. Deze vreemde zomer heeft zo toch iets heel moois. We zijn blij dat we met dit geld volgend jaar verder kunnen”, zei Anita Roulaux, een van de initiatiefnemers van het project. De groep is inmiddels uitgebreid met andere clubs, verenigingen en organisaties.

De Hof van Heer in Maastricht en Aw Sjaol in Itteren hebben allebei de tweede prijs gewonnen van € 6.000. De initiatiefnemers kunnen daarmee verder met de inrichting van respectievelijk hun buurttuin en dorpskeuken.

In de finale van Onze Buurt 2020 stonden verder Stadswerkplaats Heerlen, Kinder Kunstmuseum Parkstad en Samen Groener Maastricht Noord West . Deze groepen krijgen elk € 3.000.

Onze Buurt deelt al 8 jaar geldprijzen uit aan de beste buurtprojecten van Limburg. De buurtenactie wordt georganiseerd in samenwerking met Provincie Limburg en Oranje Fonds. Doel van de actie is om burgers te stimuleren zelf te werken aan het socialer, mooier en fijner maken van de buurt. Onze Buurt bestaat sinds 2012.

Onze Buurt deelt al 8 jaar geldprijzen uit aan de beste buurtprojecten van Limburg. Maandag 23 november 2020 werd bekend wie van de finalisten in de prijzen is gevallen.

Vind buurtinitiatieven
Kiek Limburg

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album