augustus 10, 2022

1135 kilometer lopen tegen pesten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

1135 kilometer lopen tegen pesten

Anouk en Tim lopen 1135 kilometer voor mensen met psychische problemen. "Ik werd op de basisschool altijd gepest. Dat heeft voor mij niet goed uitgepakt. We lopen nu naar alle provinciehoofdsteden om dat pesten uit de taboesfeer te halen."

Uit eigen ervaring

"Om niet meer gepest te worden, heb ik mijn gedrag op school aangepast. Stoer doen, een andere houding. Maar dat bracht mij niet veel goeds. Ik kreeg psychische problemen, en op een gegeven moment heb ik er ook een verslaving bij ontwikkeld. Alcohol. Toen ik 34 was heb ik aan de bel getrokken, jongens dit gaat niet meer.", zo vertelt Tim Saalbrink.

Ook de 23-jarige Anouk Post put uit eigen ervaringen bij de motivatie voor de lange wandeltocht. "Ik werd op school jarenlang buitengesloten. En ik denk dat ik er ook wel aanleg voor heb. Daardoor werd ik echt depressief. Wij hopen het probleem met deze wandeltocht bespreekbaar te maken."

Ik werd op school jarenlang buitengesloten

Persoonlijk

Anouk en Tim vertaalden hun negatieve ervaringen in een positief project. "Sommigen zwemmen of fietsen om aandacht te vragen voor hun stichting, waarom kunnen wij dan niet wandelen tegen het pesten?". Het tweetal rust even uit bij het Patronaat in Sint Joost, voordat ze verder trekken naar Echt. Vandaar uit gaat de wandeltocht naar Heerlen en Maastricht, om vervolgens weer noordwaarts richting Brabant te trekken. "We overnachten bij mensen thuis, bij mensen die ons helpen tijdens onze tocht." Ze brengen hun boodschap zo persoonlijk over. Op sommige tochten krijgen ze gezelschap van kinderklassen die meelopen. "Binnenkort is de week tegen het pesten. Zo blijft het ook hangen bij de kinderen.

Interessante links
Omgaan met pesten
Week tegen Pesten

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee