juni 27, 2022

Vechten voor kwetsbare kids

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Vechten voor kwetsbare kids

Hij was Europees kampioen kickboksen, maar Mitch Kuijpers vecht nu voor kwetsbare jongeren. Om ze via de ring wat meer zelfvertrouwen te geven. Zoals de autistische Yanto, die dankzij de bokslessen thuis kan blijven wonen.

In december 2018 werd de kickbokser uit Leudal zelfs wereldkampioen in de klasse tot 79 kilogram. Het doorzettingsvermogen dat Kuijpers sportieve successen bracht, leidde hem ook terug naar zijn oude basisschool. Daar runt hij ondertussen een sportschool, waar hij veel kwetsbare jongeren helpt om een beetje weerbaarder te worden.

Leren grenzen aangeven

Kuijpers rondde een opleiding gedragswetenschappen af, waarin hij zich toelegde op het werken met kinderen met een beperking. Vandaag werkt hij met de 17-jarige Yanto. "Als je kijkt hoe hij begonnen is, hij kon eerst niet zelfstandig op een bokszak. Dan moest ik hem echt specifiek een opdracht geven: zoveel stoten, zoveel trappen. En dan kon hij op de bokszak. En nu sta ik met de rug naar hem toe, en hij doet zijn ding. Fantastisch toch?".

"Als Yanto dit niet zou kunnen doen, dan kan ik Yanto niet thuishouden", zo vertelt zijn moeder. "Dan zou het waarschijnlijk een toekomst in een instelling zijn, omdat het gewoon niet veilig zou zijn. Hij zou zichzelf gaan bezeren. Dat doet hij soms nog, maar doordat hij zich hier kan ontladen. En doordat hij ook heel veel dingen geleerd heeft, om grenzen aan te geven, loopt het niet zo hoog op en kan ik hem gewoon thuis houden."

Meer weten?

Wil jij ook een held helpen of heb je als organisatie een hulpvraag? Aanmelden kan op de website. Volg Help Onze Helden ook via Facebook of Instagram .

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album