juni 27, 2022

Een Jezus die aardappelen raapt

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Een Jezus die aardappelen raapt

Van Weert naar Malawi. Missionaris Jos Kuppens heeft zijn hart verpand aan Afrika. Maar hij gelooft vooral in aanpakken. "Als mensen een beetje te vroom zijn, dan worden ze ook soms erg vervelend. Ze moeten ook met de handen aardappelen rapen. Dan zal het lukken."

6 lokale

De 77-jarige missionaris heeft Lilongwe even ingeruild voor Weert, waar hij op bezoek is bij zijn broer. En Kuppens kan even zijn dankbaarheid tonen bij de Philips van Horne scholengemeenschap, die 52 duizend euro bij elkaar bracht voor zijn project in Malawi. Met dat geld konden 6 lokalen worden gemaakt voor de Chipala-school. En het kon op een duurzame manier. Want dat telt ook in het Malawi van nu.Brede visie

Kuppens is een missionaris met een brede visie. In 2002 richtte hij het Centre for Social Concern op, een instituut dat zich met zestien medewerkers bezig houdt met de bestrijding van armoede. Daarbij wordt het regeringsbeleid kritisch gevolgd, en corruptie waar mogelijk aan de kaak gesteld. Het levert Kuppens in zijn spaarzame tijd in Nederland een uitnodiging op voor het congres 'The Only Way is Up' in Rotterdam.
Taken overgedragen

Sinds afgelopen jaar is Kuppens met pensioen, en droeg hij de taken over aan zijn collega van de Orde van de Witte Paters uit Tanzania. Hij blijft wel betrokken bij het project. "Ik heb altijd interesse gehad om mensen hun eigen capaciteit te laten ontdekken. En die gaan gebruiken, en niet alleen voor zichzelf. Ik ben een geestelijke, dus ik heb altijd die dimensie van sociaal bewogen zijn. Maar dat mensen het werk doen niet alleen dat het eigen gezin er beter van wordt, maar dat ook andere mensen er profijt van hebben."


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album