juni 27, 2022

Help onze helden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Help onze helden

Samen de maatschappelijke gevolgen van het Coronavirus beperken en slim hulp organiseren: dat is het doel van Help Onze Helden. Dit platform verbindt cruciale organisaties die nog hulp nodig hebben aan ‘overtollige’ vrijwilligers bij andere organisaties.

Met name in de zorg neemt het aantal vrijwilligers zo sterk toe dat bij sommige organisaties wachtlijsten ontstaan. Tegelijkertijd hebben bedrijven in o.a. de logistiek, landbouw, retail, het onderwijs of medische toeleveranciers nog hulp nodig. Precies op dat punt bemiddelt Help Onze Helden op een actieve manier. Zo kunnen vrijwilligers een ander cruciaal proces van de maatschappij versterken.

Heerlens initiatief

Laten zien waar hulp nodig is en samen met andere hulp initiatieven deze hulp zo snel mogelijk invullen; dat was de gedachte van een groep creatieve Heerlense ondernemers uit Carbon 6. Zij hebben samen Help Onze Helden opgezet dat het hulpproces deels automatiseert en - waar nodig - hulpzoekende organisaties en vrijwilligers persoonlijk ondersteunt. Initiatiefnemer Bart Temme: “We vonden dat we nú iets moesten doen. We hebben afgelopen dagen en nachten doorgewerkt aan zowel de ontwikkeling van het platform als het formeren van het team dat helpt met de zoektocht naar geschikte vrijwilligers. Zo helpen we P&O afdelingen van verschillende bedrijven de drukte te verdelen.”

Grote urgentie

De urgentie voor een platform als Help Onze Helden is groot. Organisaties in cruciale sectoren krijgen het niet bijgebeend, terwijl veel Limburgse organisaties hun werk gedeeltelijk of zelfs volledig hebben moeten stilleggen door Corona. Dat betekent dat er tijdelijk duizenden arbeidskrachten thuis zitten die op andere plekken ingezet kunnen en willen worden. Via partners als LWV, UWV en Gemeenten wordt onze dienst dan ook onder de aandacht gebracht van werkgevers in Limburg. De Beer: ‘Groot belang voor iedereen’ Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) ondersteunt het initiatief voor Help Onze Helden. “In deze tijd van crisis is het mooi als we elkaar kunnen helpen”, vindt wethouder Martin de Beer (gemeente Heerlen). “Het met elkaar zorgen dat de cruciale bedrijven en instellingen hun producten en diensten kunnen blijven leveren, is van groot belang voor iedereen.”

Meer weten?

Wil jij ook een held helpen of heb je als organisatie een hulpvraag? Aanmelden kan op de website. Volg Help Onze Helden ook via Facebook of Instagram .

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album