juni 27, 2022

Maas Cleanup

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Maas Cleanup

Haar dochter Manischa helpt ook met het opruimen van de maasoevers. "Ik vind het wel lekker als het hier schoon is", zo vertelt ze aan de waterrand bij de Lage Weerd in Maastricht. "Ik heb het gevoel dat mijn generatie wat activistischer is. Wij zien dat het niet echt goed gaat met de wereld en wij proberen daar verandering in te brengen. Dat zie ik de oudere generatie niet doen."Bedrijfsleven meekrijgen

Toos Hofstede sloot zich aan bij het initiatief van ondernemer Huub Waterval uit Eijsden. "Ik vroeg me vooral af, hoe kunnen we nu het bedrijfsleven meekrijgen. Om op een andere manier te gaan kijken naar welke plek ze innemen in de wereld. Ik heb echt de diepe overtuiging dat de kracht zit bij het bedrijfsleven. Daar zit de innovatiekracht, daar zit de kennis, daar zit de lobbypower, de medewerkers. De mooiste volgende stap zou zijn dat het bedrijfsleven ook echt iets toevoegt".

Maas Cleanup valt samen met de World Cleanup Day op 19 september. Veel bedrijven en instellingen hebben zich ondertussen bij het initiatief aangesloten. "Wat we vooral willen is dat we elkaar ervan bewust maken dat we het probleem bij de bron oplossen. Bedrijven moeten bedenken wat ze zelf kunnen doen om het plastic probleem op te lossen. Maar je hoeft niet perse de Maas op. Het kan ook bij de Geul, of in je eigen wandelgebied. Je hoeft het niet te letterlijk te nemen. We willen Limburg gewoon schoonmaken".

Ook vrijwilligerswerk doen?

Zoek vacatures


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album