juli 28, 2021

Een podium voor mbo-talenten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Skills Heroes The Finales

Een podium voor mbo-talenten

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Studenten krijgen hier de kans om hun talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen, zoals verpleegkunde, lassen, grafisch vormgeven, bloembinden en een breed scala aan technische beroepen. Drie Limburgse studenten sleepten dit jaar een medaille in de wacht.

Drie medailles

Van 20 tot en met 22 maart 2019 gingen acht studenten van het Arcus College in de RAI Amsterdam de strijd aan met 650 andere mbo-studenten in verschillende vakgebieden. Diego Gommans (Verkoopspecialist) won goud en Meike Huibers (Fotograaf) en Ismay Boessen (Medewerker Evenementenorganisatie Marketing en Communicatie) gingen naar huis met zilver.

Topsport

“We zijn zo trots op al onze studenten, ook de vijf anderen die net buiten een podiumplek vielen”, vertellen projectleiders Wilma Lautenbach en Sarah Vos. "Voor de studenten was de afgelopen dagen echt topsport. De sfeer binnen de groep was geweldig! De morele support naar elkaar toe was buitengewoon groot, er was echt een ‘samen staan we sterk-gevoel’.

Presenteren aan bedrijven

Vakwedstrijden bieden mbo'ers een extra uitdaging in het onderwijs. Deelnemen aan de vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo. Via de wedstrijden, beroepen en studie-informatie komen studenten nog meer te weten over hun loopbaan en oriëntatie naar het gekozen beroep. Daarnaast presenteren diverse bedrijven zich op de vloer. Skills Heroes is daarom een goed podium voor aanstormend talent. Zij kunnen zich zo presenteren aan bedrijven.

Beste verkoopspecialist

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar talenten, vooral in de sectoren met een arbeidstekort. Goud-winnaar Diego Gommans kreeg zelfs een baan aangeboden bij Boels na afloop van de finale. “Het waren zeker drie leuke dagen,” zegt Diego, “maar ook heel zwaar. Ik heb veel geleerd en ik ben weer een ervaring rijker. Hoe cool is het als je als extra prijs een PSV-wedstijd in een skybox van Boels mag bijwonen en je een baan aangeboden krijgt? Maar ik ben ook al druk met mijn bijbaan bij Jan Linders op de Sittarderweg in Heerlen. Zij hebben nu de beste verkoopspecialist van 2019 in hun winkel!”

Meer info

Skills Heroes
Arcus College

Ook een mooi initiatief?

Deel het!


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album