mei 16, 2022

Megaprestatie voor moeder met MS

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Megaprestatie voor moeder met MS

Vijftien uur lang rende de 44-jarige Sylvie over veldpaden in de Voerstreek. Voor haar moeder, die lijdt aan Multiple Sclerose. Na 100 kilometer, een pijnlijke val en buikkrampen haalde Sylvie in het donker de finish. “Ik weet dat ze het voor mij doet."Meer onderzoek

“Onbeschrijflijk. Heel emotioneel. Dat meen ik echt”, zijn de eerste woorden als Sylvie in de armen valt van tweelingzus Monique. De twee zussen waren zes jaar oud toen hun moeder voor het eerst te maken kreeg met fysieke complicaties. Het duurde jaren voordat de jonge moeder de diagnose MS kreeg. “Mijn moeder heeft een langzame vorm van MS, dus ze kan wel heel oud worden. Maar de ziekte loopt als een rode draad door ons leven. Het is moeilijk om te zien dat de kwaliteit van leven steeds verder achteruit gaat. Daarom moet er meer onderzoek komen naar MS. En daarom loop ik vandaag.”

Moeder Houbiers wacht ondertussen in een rolstoel bij de finish op haar dappere dochter. “Zij doet het voor mij, voor de MS, he. Dat doet me echt wat. Wat zij presteert, dat is echt ongelooflijk.”

Grizzly Trail

De tocht over 100 kilometer staat bekend als de zware Grizzly Trail. Hoewel Sylvie meer dan een jaar trainde voor de zware run, is de trail mentaal nog moeilijker dan fysiek. “Het is en blijft een mentaal spelletje. Als je helemaal kapot bent, dan begint het eigenlijk pas. Dan moet je door.”

“Het zijn allemaal paden met veel van die stenen. Bedolven onder de bladeren, dus je moet echt opletten. Ik ben een keer gevallen, dus het kan ook zo voorbij zijn. Het is echt heel erg focussen. Maar als je eenmaal over de 60 kilometer zit, en de 30 komt in zicht, dan weet je dat je het gaat halen. Die afstanden hebben we allemaal zo vaak gelopen.”

Sylvie krijgt in de tweede helft van de tocht veel last van haar maag, door de gelletjes die ze als voeding naar binnen werkt. “Je moet eten, maar ik had zware buikkrampen. Ik wilde echt overgeven, kon echt niets meer naar binnen krijgen. En toen was ik nog maar net over de helft. Maar ik heb toch doorgezet.”

Met haar sportieve prestatie wil Sylvie geld ophalen voor onderzoek, maar ook helpen aan bewustwording over de ziekte. “Juist bewegen is heel belangrijk voor mensen met MS, hoewel dat steeds moeilijker wordt. Daar doe ik het voor. Voor mama.”

Ook een inspirerend verhaal?

Deel het!

 

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album