juni 27, 2022

Sterke Chantal vindt nieuwe route

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Sterke Chantal vindt nieuwe route

Wordt 2020 het jaar van Chantal Haenen uit Sevenum? Ze verloor in 2015 beide benen in een verkeersongeval, nu hoopt ze op de Olympische Spelen in Tokyo.

Handbike

De 22-jarige Chantal begon op het paard in de para-dressuur, maar maakt ondertussen furore op de handbike. “In 2016 ben ik gaan revalideren. Toen vroeg de revalidatie-arts aan mij of ik zin had om mee een berg op te fietsen in Oostenrijk. Op de handbike. Toen ben ik naar Oostenrijk gegaan, heb ik die berg opgefietst, en dat was de eerste keer dat ik in een handbike zat.”

Sindsdien gaat het hard met de carriere van Chantal. Ze won de paracycling in Bira, werd tweede bij de Raboronde in Heerlen, op het wereldkampioenschap in Emmen won ze twee maal brons.

Veel moois

Het is een opmerkelijke metamorfose. Als 18-jarige leeftijd moest Chantal op zoek naar nieuwe dromen. “Eind 2015 heb ik een verkeersongeval gehad, en sinds die tijd ben ik minder valide. Het eerste jaar daarna was wel superheftig. Je moet natuurlijk wel even schakelen, het is niet niks natuurlijk. Maar ik denk zeker dat het me op bepaalde vlakken wel sterker heeft gemaakt. En het heeft me ook heel veel moois gebracht.”

“Als ik in een handbike zit, voel ik me weer vrij om te bewegen. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Het geeft me ontzettend veel vrijheid. En ik vind het superleuk om in de natuur buiten te zijn. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Dat was al zo toen ik nog klein was. Ik wil het goed doen, geen half werk leveren.”

Ook een inspirerend verhaal?

Deel mee

 

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album