juli 28, 2021

Nao veure Fortuna

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Nao veure Fortuna

Ron Willems heeft een verstandelijke handicap. Vandaag mag hij het trainingsveld op bij Fortuna Sittard, zijn favoriete club. "Het is ook heel goed voor het besef van spelers, om eigenlijk te laten zien hoe goed je het hebt", zegt trainer Kevin Hofland.

Fortuna-wandeling

De Fortuna-wandeling is een initiatief van de stichting BIjzonder in Beweging. Dertig wandelaars met een verstandelijke beperking maken vandaag de tocht naar het trainingsveld in de Sittardse wijk Sanderbout. "Het is niet altijd makkelijk", vertelt Amanda Klein van de Sittardse stichting. "Omdat het niet alleen de deelnemer is waar je mee te maken hebt. Je hebt natuurlijk ook te maken met veel mensen er om heen. Dus met familieleden, met zorginstellingen, met bewindvoerders. Soms is het ook wel een uitdaging om mensen te laten zien dat er ook nog heel veel dingen zijn die ze wél kunnen. Mensen zijn vaak meer gericht op de beperking, van 'dat kan ik niet'. Maar er zijn natuurlijk ook nog altijd veel dingen die ze wel kunnen. En daar proberen wij ons ook echt op te richten."


Soms is het een uitdaging om mensen te laten zien dat er ook nog heel veel dingen zijn die ze wél kunnen.

 


'Goed voetballen, en goed winnen'

Na een wandeling van vijf kilometer komt Ron met zijn compagnons dan aan op het Sittardse trainingsveld. Al zijn helden zijn er: Diemers, Ninaj, Ultee en Jorrit Smeets. Die krijgt van Ron nog een aantal tips in de strijd tegen degradatie: "Goed voetballen, en goed winnen."

Na de gezamenlijke foto met de selectie in het doel volgen de mooiste momenten. Een aantal Fortuna-spelers trapt een balletje met de gasten. Kevin Hofland laat zijn mannen graag nog een kwartiertje langer op het trainingsveld. "Het is goed voor de spelers om zich te realiseren hoeveel mensen eigenlijk naar ons kijken. Daarom doen we ook die maatschappelijke projecten. Behalve dat je jezelf wil laten zien, maar vooral ook voor het besef van die jongens waar wij vandaan komen, hoe goed we het hebben. En dat doen we ook met mensen die minder bedeeld zijn dan onze jongens. Zo heb je eigenlijk in elk gebied, in elke sector iets waar je heel veel van kan opsteken."

Stichting Bijzonder in Beweging

De stichting Bijzonder in Beweging is actief in heel Limburg, en begeleidt op dit moment 500 mensen die wekelijks sporten. "Maar er zijn er ook heel veel die niet sporten. Die willen we door dit soort initiatieven bereiken", besluit Amanda Klein. Geinteresseerden kunnen terecht op de website van BIjzonder in Beweging.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op

 

 

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album