juli 28, 2021

Samen maken in Heerlen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Samen maken in Heerlen

"Uiteindelijk heb je samen iets gemaakt, en dat vind ik wel heel erg leuk". Dat zegt Iris Smeets uit Heerlen, die vrouwen helpt om de weg terug te vinden naar een baan. Iris werkt voor het productiehuis van 100%Heerlen. Daar loopt een pilot om drie vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duwtje in de rug te geven.

Vertrouwen
Iris volgde een opleiding tot docente in tekenen en schilderen. Uiteindelijk vond ze haar passie in stoffen en textiel. "Ik werk heel graag met mijn handen, het is heerlijk om met zacht en tactiel materiaal te werken".
In het atelier aan de Heerlense Geleenstraat begeleidt ze nu drie vrouwen. "Soms is het wat moeilijk met taal, met vrouwen uit Irak of Afrika. Maar we blijven zoveel mogelijk in het Nederlands communiceren. We gaan stapje voor stapje. Hoe je moet naaien, en hoe je moet denken om dingen in elkaar moet zetten. Het is mooi om te zien hoe ze vertrouwen krijgen."


Vernieuwing
Voor vernieuwing op de arbeidsmarkt is het belangrijk om kansen te geven aan goede initiatieven op lokaal niveau, vanuit ondernemers, onderwijs en kennisinstellingen. Deze initiatieven dienen als voorbeeld voor de rest van Limburg. Experimenten kunnen groot of klein zijn, lokaal of in heel Limburg, alleen of met partners. Zolang ze maar, zoals het productiehuis van HonderdProcentHeerlen, gericht zijn op het verhogen van de arbeidsparticipatie.

Meer weten?
HonderprocentHeerlen wil meer jongeren motiveren en stimuleren een creatieve vakopleiding te gaan volgen door ze het plezier in ambachtelijk vakmanschap bij te brengen. Meer weten over dit bijzondere initiatief? Kijk eens op Facebook.

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album