Het succes van Bekkerie Tebannet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Het succes van Bekkerie Tebannet

Niemand maakt kruimelvlaai zoals Tom Knoppen. Hij is de pijler onder Bekkerie Tebannet, de bakkerij die wordt gerund door mensen met een lichte verstandelijke beperking. De bakkerij werd zo'n succes in Banholt, dat de installaties afgelopen jaar uit plaatsgebrek verhuisden naar Maastricht. Tom wordt daar iedere dag in alle vroegte naar toe gebracht, waarna hij start met het bakken van vlaaien en broden. Hij helpt ook zijn collega-bakkers, als die nog niet precies weten wat er moet gebeuren.

Talenten

De Bekkerie valt onder Zorgbureau Talent, een organisatie die zich richt op de talenten van mensen met een beperking. Tom wordt begeleid door Anniek Thoma, een professionele bakker met hart voor de makers. "Wij maken het brood niet 's nachts, maar op de dag zelf. Zo kan ook iedereen het volledige bakproces zien en leren."

De producten van Bekkerie Tebannet zijn te vinden bij het UMC+ ziekenhuis in Maastricht, de Wilhelminatoren in Valkenburg, het Drielandenpunt in Vaals, en in de eigen vestigingen van Talentino.

Meer weten?
Bekkerie Talentino
Zorgbureau Talent

Ook een inspirerend verhaal?
Deel mee