juli 28, 2021

Koffie met een glimlach

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

#WijZijnLimburg

Koffie met een glimlach


Ze heeft een bachelor in literatuur, en is gediplomeerd schoonheidsspecialiste. En toch zoekt Darya haar heil in een baan als barista. Want daar is het te halen, zo zeggen de horecazaken.


Interactie met klanten

Darya volgt een leer- en werktraject op locatie. Met een fiets en koffiekar serveert ze espresso's, cappuccino's en latte machiato's. Juist die interactie met de klanten moet Darya nieuwe energie gevenCoffee-bike

Het leer- en werktraject 'coffee-bike' moet zich voor een deel zelf financieren. Daarmee is het project niet volledig afhankelijk van subsidie, anders dan de meeste leertrajecten. Initiatiefnemer Rob Hoogsteder heeft zelf een achtergrond in de horeca. "We hebben een rondgang gemaakt in Maastricht, en er bleek grote behoefte te zijn aan mensen die net iets meer aandacht geven aan een goed geserveerde koffie."

Smiley

"De elf huidige kandidaten vinden het leuk, omdat er toch een groot aantal al heel lang niet meer actief is op de arbeidsmarkt. Ik geef als trainer vooral veel aandacht aan het begrip 'fun'. Onze mensen moeten contact maken met de klanten die voor ze staan. Daar moeten ze vooral ook een babbeltje mee maken. We hebben bijvoorbeeld een stempel met een smiley die we op de koffiehouders zetten. Dat contact met de omgeving is belangrijk. En daar hoort een glimlach bij."

Ook een inspirerend verhaal?

Deel mee

 


#Wij Zijn Limburg
Spoorplein 28
6411 NZ  Heerlen
KvK: 72333707
info@wijzijnlimburg.com

Album